Wall Ball – žoga za trening

Gotovo ste že vsi slišali za medicinko. Kaj pa za Wall Ball?

Wall-Ball www.bluegym.siWall Ball je obtežena žoga, nekoliko večjega premera kot medicinka, ki ponuja širok razpon vaj, kamor jo lahko vključite. Namenjena je za treninge eksplozivnosti in treninge moči. Kadar trenirate z utežno žogo, morate imeti v glavi to, da je hitrost ključnega pomena. Če s tovrstno vadbo šele začenjate, potem je pomembno, da za začetek izberete žogo, pri kateri boste lahko izvajali ponovitve maksimalno hitro. Težo povečajte šele takrat, ko bo vaše telo popolnoma navajeno na prejšnjo težo. V kolikor zanemarite ta korak, ne boste zmožni pretvoriti hitrosti v moč.

 

2013 Open workout descriptions with Julie FoucherKako uporabljati Wall Ball?

Eden od načinov:

Izberite si težo, ki vam odgovarja in se postavite pred zid. Ko določate svoj položaj in oddaljenost od stene je pomembno, da Wall Ball držite pred seboj v višini prsi, žoga pa se naj v tem položaju dotika zidu. To je začetni položaj, vendar lahko svoj položaj prilagajate, da bo vaja zares učinkovita.

Ko ste našli položaj ki vam ustreza, držite Wall Ball v višini prsi, dlani imejte razprte na vsaki strani žoge.

Držite ramena malo nazaj, prsa visoko, stopala v širini ramen. Spustite se v polni počep. Takoj, ko ste v najnižjem položaju, se eksplozivno in zravnano dvignite iz pet in uporabite svojo energijo, da vržete žogo v steno. Takoj, ko se žoga odbije v vaše prsi jo primite in ponovite predhodnji korak s počepom.

Zakaj je vadba z Wall Ball žogo tako učinkovita?

Vadba z Wall Ballom je funkcionalna vadba, kar pomeni, da vam bo pomagala pri opravilih v vsakdanjem življenju ne le v telovadnici. Samo pomislite, kolikokrat dnevno počepnete ali dvignete roke nad glavo in takoj vam bo jasno, zakaj je ta vrsta vadbe tako pomembna v praksi.

Wall Ball bo okrepil mnoge mišice vašega telesa, ki so potrebne, da generirajo moč in eksplozivnost. Če dovolj pogosto uporabljate žogo za trening, boste postopoma povečali svojo eksplozivnost in vzdržljivost.

Ste že slišali za CrossFit WOD? WOD (Workout of the day) je preiskus, kjer je cilj izvesti 150 Wall Ball metov v najkrajšem možnem času. Nepotrebno je omenjati, da trening z utežno žogo poveča vašo aerobno in anaerobno kapaciteto.

 

WALL BALL PRO LINE 10 KGWall Ball Pro Line 10 kg fotografija 3Wall Ball Pro Line 9 kg IMG_1075Wall Ball Pro Line 7 kg
WALL BALL PRO LINE 5 KGWall Ball Pro Line 5 kg IMG_1074Wall Ball Pro Line 3 kg

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja