Kako izbrati masažno žogico?

Kako izbrati masažno žogico?
Kakšne so masažne žogice, kako delujejo in pet ključnih stvari, na katere morate biti pozorni pri nakupu masažnih žogic.
Masažne žogice so poznane že vrsto let, saj so znane kot starodaven pripomoček za lajšanje bolečin (ogrevani ali ohlajeni kamni). Ne zdi se tako neverjetno, da so masažne žogice znane že tisočletja, kajne?

V današnjih časih pa je nabor masažnih žogic že tako širok, da sploh ne vemo katero izbrati. Žogice so na voljo v različnih velikostih, oblikah in navsezadnje tudi imenih – žogice za mobilnost, žoge za miofascialno masažo, joga žogice, žoge za fizikalno terapijo – kar pa je bolj ali manj vse ista stvar. Namen tega članka je olajšati iskanje masažne žogice in vam pomagati izbrati pravo masažno žogico.

Masažne žogice so res posebne in prinašajo edinstvene prednosti
Ne glede na vse tržne ”trike”, so masažne žogice resnično izjemno učinkovit pripomoček pri izoliranju problematičnih delov telesa in vam omogočajo, da ustvarite trajne spremembe, ki bodo povečale vašo fleksibilnost in odpravile bolečine. S pomočjo žogic lahko samostojno masiramo globoko tkivo s stimulacijo pritiska maserjeve dlani/komolca.

Vrhunski fizioterapevti, maserji in športniki uporabljajo masažne pripomočke za samomasažo. Masažne kroglice so tako učinkovite, da vam lahko v nekaterih primerih razrešijo celo operativnih posegov.

Kako izbrati med različnimi modeli masažnih žogic
Pri izbiri je najpomembnejša sposobnost pozicioniranja žogice in nadzora gibanja le te, tako da lahko izvajate pritisk na določen del telesa. Parametri, ki določajo, katera je prava masažna žogica za vaše potrebe so: velikost, teža, oblika, površina in trdota.

Velikost: izbrati morate velikost žogice glede na del telesa, ki ga želite masirati.

Za masažo dlani, podlakti ali stopal bodo ustrezale žogice velikosti golf ali pa lacrosse žogica (43 – 63 mm), kot je na primer MASAŽNA LACROSE žogica. Za dodatno nadgradnjo ravnotežja pa priporočamo MASAŽNA JEŽASTO POLŽOGO.

Pri masaži listov, hrbtenice, trebuha, gluteusa, zgornjega in spodnjega dela hrbta, deltoida ali vrata pa ustrezajo žogice velikosti baseball žogic (67 – 73 mm). Priporočamo MASAŽNO LACROSE žogico, pa tudi DVOJNO MASAŽNO LACROSE ŽOGICO.

Za prsa in ramena pa so najboljše žogice premera 10 cm, ki niso običajne velikosti – MASAŽNA JEŽKASTA LACROSSE ŽOGICA.

Teža: bolje je izbrati malce težje žogice, saj je več verjetnosti, da ostanejo na mestu, ki ga želite masirati. Boljše so tudi polne in ne votle žogice, saj lahko ob pritisku spremenijo obliko!

Oblika: za boljši nadzor žogice so boljše gladke površine. Če želite boljši oprijem (znojenje po treningu) pa so boljše žogice z reliefno površino.

Ne pozabite tudi, da je najboljši način za zdravljenje bolečin, masiranje okoli bolečega dela in ne direktno na bolečem delu. Zaželeno je, da se območje okoli bolečega mesta dobro raztegne, da se razbremeni bolečino.

Oprijem: vrhunska masažna žogica ima odličen oprijem in ne bo zdrsnila v stiku z katero koli podlago. Zaradi dobrega oprijema je preprosto nadzorovati premikanje žogice in posledično preprečiti, da bo žogica padla/zdrsnila stran.

Trdota: ni popolne trdote pri masažnih žogicah, saj vsak del telesa reagira drugače na drugačno trdoto. Odvisno je od vsakega posameznika, kaj mu bolj odgovarja, sčasoma vam bodo verjetno začele odgovarjati trše žogice. Mehke masažne žogice pa so vedno idealne za masažo poškodovanih tkiv.

 

Po vseh teh informacijah verjamemo, da bo izbor masažnih žogic lažji.
Preverite vso ponudbo masažnih žogic in si izberite žogico, ki vam bo najbolje odgovarjala!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja