VISOKOINTENZIVNA VADBA (HIIT) – Assault AirBike

 

Osnova visoko intenzivnega intervalnega treninga (HIIT) so intenzivne serije z kratkimi počitki.

Da pa bi dobili najboljše rezultate pa je potrebno priti do nivoja, kjer se začnejo porabljati kalorije. Na Assault AirBike preprosto dvignete hitrost na ”maximum” in naredite 30 sekundni sprint. Nato se ohladite in počasi vrtite pedala (60 sekund) in takoj zatem sledi še en intenziven sprint.

Vadba pri približno 80% maksimalnega srčnega utripa med visoko intenzivno vadbo prinaša najboljše rezultate. Assault AirBike omogoča vadbo s konstantnim utripom, saj nam meri utrip srca na minuto.

Izjemno preprost način za določanje teh 80% pa je, da od 220 odštejemo število let. Torej, če smo stari 35 let, številu 220 odštejemo 35 in dobimo 185, tako smo dobili največji srčni utrip. Torej od 185 vzamem 80% (148), kar pa je stopnja intenzivnosti, katero je priporočljivo držati skozi celotno HIIT vadbo.

S ponovitvijo 30 sekundnih sprintov in 60 obdobij počitka (14 faz) ste zaključili kratek 21 minutni HIIT trening, s katerim ste pokurili ogromno kalorij. Kalorije pa boste porabljali tudi po treningu (16 do 24ur)! To pomeni, da lahko lahkotno ležite na kavču, vedoč, da telo opravlja delo namesto vas!

Študije so pokazale, da lahko 20 minutni HIIT trening proizvede enake aerobne in anaerobne koristi kot vadba dvakrat dlje s stalnim naporom. Poleg tega pa lahko s HIIT treningom povečate presnovo, vzdržljivost in rast mišic!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja