Vaje za nadgradnjo fizične priprave z obtežilnim jopičom

V teh časih je zelo težko biti v koraku s treningi, ki smo jih navajeni, še posebej če hodite v fitnes centre, ki se vsake toliko časa odpirajo in zapirajo ali pa se jim delovni čas drastično spreminja. Še posebej je problem, če ste vajeni treninga z utežmi in sedaj zaradi nekonstantnosti zgubljate vašo mišično maso in formo.

Četudi se na vse pretege trudimo, da telovadimo doma, je to precej drugače v primerjavi s telovadbo v fitnes centrih, ki pa so trenutno zaprti. Tek vam zagotovo ne bo zagotovil istega efekta kot dvigovanje uteži. Prav tako vaje z našo lastno telesno težo ne morejo zamenjati različnih uteži, drogov ali karkoli, na kaj smo že navajeni.

Najboljša stvar pri vajah z lastno telesno težo je to, da lahko večino vaj lahko oddelate kjerkoli. In za razliko od telovadbe na napravah, dela več mišičnih skupin istočasno.

Vse te vaje so še bolj efetkivne z weight-vestom. En primer so recimo počepi, ki se z weight-vestom dvignejo na višjo raven. Preprosto jih lahko delate z rokami prekrižanimi od spredaj, kot da držite drog. Sploh vam ni potrebno spreminjati tehnike, pomembno je le, da pazite katero težo weight-vesta boste izbrali. Možno je, da se od samega začetka ne boste mogli popolnom iztegniti v nogah. To velja za vse vaje nog, medtem ko telovadite z weight-vestom.

Za določene vaje kot so: mountain climbers, planks, push-ups, and pull-ups, je weight vest edini način, da lahko dodate dodatno težo.

Če ste hardcore weight lifter, morate imeti realistična pričakovanja, kaj weight-vest lahko naredi za vas in kaj ne. Weight-vest vam vsekakor lahko zamenja počepe z veliko težo, ko to delate z utežmi. Vsekakor pa bo pravilna uporaba s pravilnimi vajami dala odlične rezultate in mišični tonus telesu, ki je takrat bolj obremnenjeno v primerjavi z vajami le z lastno telesno težo.

Moja osebna izkušnja je ta, da je weight-vest pravi game changer, ko govorimo o treningu. Vsaka vaja, ki nam je že zelo dobro znana, spet postane nov izziv. Rezultat lahko že vidimo po nekaj treningih. Uporaba se priporoča dva do tri krat na teden, seveda odvisno od tega, koliko sicer trenirate. Izjemno je lahek in udoben, zaradi tega pa je vadba še toliko bolj zabavna.

Občutek treniranja z weight-vestom je odličen, saj se počutite kot vojak, ki nosi body armor, kar vsekakor pomeni večjo motivacijo. Zagotovo pa, v kolikor si pridobite weight-vest, vam ne bo žal, saj je z njim zelo zabavno trenirati in tudi zelo enostaven trening dviguje na višji nivo. Temu sledijo odlični rezulati in na koncu koncev najbolj pomembno: občutek zadovoljstva.

Lahko poskusite nekatere od vaj z weight-vestom:

1. Push ups

2. Pull ups

3. Chin ups

4. Dips 

5. Squats

6. Plank

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja