Trakovi za trening z lastno težo

Trakovi za trening z lastno težo so visokokvaliteten pripomoček, ki nam pomaga razvijati funkcionalno telo s pomočjo gravitacije. Trakovi so zelo popularni, ker so zabavni za vadbo, dajejo odlične rezultate in se z lahkoto prenašajo. Vadba se odvija z uporabo lastne telesne teže iz več različnih kotov ter tako vključujemo več mišičnih skupin istočasno.

Značilno je tudi, da s spremembo položaja, v določenih primerih tudi za nekoliko centimetrov, dobimo različno obremenitev na telo in mišice. Tako, da se z zelo malo sprememb pridobivajo različni rezultati. Ena od največjih prednosti tega odličnega rekvizita ja to, da so pri vseh vajah vključene mišice trupa, kajti v nasprotnem primeru izgubljamo ravnotežje. Zaradi tega imajo trakovi in vsaka vaja z njimi dodatno funkcionalno vrednost.

Ne obstaja vaja z trakovi, ki izolira samo eno določeno mišico. Stabilne in močne mišice trupa so osnovni predpogoj pri preventivi pred poškodbami. Trakovi izboljšujejo vašo moč s funkcionalnim gibanjem velikega obsega in dinamične pozicije.

Večina fitness naprav zahteva določeno obliko sedenja ali stanja, oziroma nekakšno statično pozicijo s čemer se zmanjšuje možnost aktivacije mišic za stabilizacijo, ki so pomembne za efektivno in funkcionalno gibanje.

Z vajami s trakovi se obvezno zajema več mišičnih skupin hkrati, kar zahteva medsebojno povezane gibe. To poveča sposobnost in vpliva na živčni sistem, tako da koordinira gibe na višji ravni in izdeluje močne motorične sheme, ki izjemno povečujejo stabilizacijo in funkcionalno mišično maso. Človeško telo je grajeno tako, da se svobodno premika po prostoru, kar daje veliko prednost treningu na trakovih v primerjavi s statičnimi fitness napravami.

S tem rekvizitom lahko oddelate odličen trening, saj obstaja množica vaj in njihovih variant. Trening, ki ga mi predlagamo, je sestavljen iz:

Trx Pistol Squat & Squat

Trx Plank

Trx Chest Press

Trx Low Row

Trx Butterfly Rows

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja