Trening z latex trakovi

Latex trakovi so izjemno učinkoviti za posamezne vaje ali pa treninge mišic celotne kinetične verige. Izdelani so iz slojevitega latexa maksimalne vzdržljivosti, ki zagotavlja dolgi rok uporabnosti. Prednost latex trakov je to, da so izjemno cenovno dostopni, njihova uporaba je praktično neomejena, hkrati pa so majhni in lahki za prenašanje.

Dobesedno lahko imate svoj mali fitnes v torbi, ko greste na primer na potovanje. Samo en trak vam lahko zamenja cel komplet uteži, če ste vsaj malo inovativni. Lahko jih uporabljamo za ogrevanje, trening ter za raztezanje na koncu treninga. Za čim bolj efektiven trening se priporoča uporaba dveh ali več trakov.

Latex trakovi so lahko odlično pomožno orodje za povečanje odpora pri vajah z utežmi ali pa za samostojni trening skozi veliko paleto različnih vaj z vlečenjem ali potiskanjem.

V koliko imate željo pogosto trenirati, ampak ste vedno na poti, vam bodo latex trakovi to omogočili. Enostavno jih vržete v torbo in veselo na pot. Latex trakovi so različne debeline in seveda barve. Debelejši trak pomeni, da bo z njim težje trenirati, ker nam daje več upora. V kolikor imamo tanjši trak, a želimo več upora, ga preprosto prepognemo in dobimo dvojni upor z istim trakom. Razen tega, da nam dajejo določen upor, nam latex trakovi lahko pomagajo tudi pri določenih vajah, za katere še nismo dovolj močni, da bi jih izvajali sami in brez asistence.

Latex trakovi nam lahko s pravilno uporabo zamenjajo uteži. Glavna razlika med telovadbo s trakovi in utežmi pa je ta, da se sila pri uteži ne spreminja, medtem ko se pri vadbi s trakovi spreminja in je največja, ko pridemo do končne točke določene ponovitve. Vadba z latex trakovi je najbolj pogosto usmerjena na funkcionalne gibe, tako da običajnim gibom dodamo obremenitev, manj pa se uporablja za izolacijo določenih mišičnih skupin. Lahko jih tudi uporabljamo za zmanjšanje obremenitve, kot je na primer pomoč pri zmanjšanju telesne teže pri izvajanju zgibov.

Vaje z latex Trakovi za celo telo.

1.Počepi

2.Skleci

3. Veslanje z eno roko

4. Mrtvi dvig

5. Upogib bicepsa

6. Izteg tricepsa

7. Kolena na prsa

Z latex trakovi je možno oddelati celoten trening in še več. Obstajajo odlične vaje, ki jih lahko izvajamo s trakovi, od nog do rok, prsi, hrbta in trebuha. Vsekakor poskusite.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja