Slam ball trening

Ali veste, kaj je Slam ball in zakaj je dober pripomoček? Kako se uporablja in zakaj bi ga morali vključevati pri vadbi?

Slam ball je žoga podobna medicinski žogi, le da je mehkejša, in izjemno odporna na udarce. Lahko je različne teže in velikosti. Narejena je iz gume, zunanja stran ima texturo za boljši oprijem/grip.

Sam trening z Slam ball-om je lahko zelo raznovrsten, saj lahko z njo dobesedno treniramo vse dele telesa. Sliši se neverjetno, ampak z eno tako žogo je možno izvajati veliko raznovrstnih treningov od statičnega do dinamičnega, ter tudi kardio trening. Vse je odvisno od vaše motivacije, želje in sposobnosti.

Že sama medicinka omogoča veliko vaj, slamball pa to dviguje na čisto novi nivo. Slam ball se tudi lahko uporablja kot medicinska žoga. Glavna razlika je v tem, da se z medicinsko žogo vaje izvajajo  počasi in nežno, ker ni namenjena metanju v steno ali na tla. Ravno zaradi tega tukaj pride do izraza slamball ki je odporna na vse vrste udarcev in metanja v trše ovire.

Glede na to da obstajajo žoge ki so težke vse do 50 kg, nam je lahko jasno, da jo lahko uporabljamo tudi kot utež. Slam ball-i so gumijasti ter imajo po večini teksturo, kar omogoča odličen oprijem/grip.

Slam ball se največkrat uporablja za razvijanje explozivne moči pri funkcionalnem treningu na način, da žogo dvigujemo iz tal in mečemo v določeni cilj v zadanem položaju ter na ta način aktiviramo določene mišice. Vsako dvigovanje, pobiranje in metanje takšne žoge ima tudi odličen vpliv na naš core oz. mišice trupa.

Lahko jo uporabljamo na več načinov:

  1. Metanje žoge – Slam ball lahko mečemo v steno ali tla, lahko je mečemo bočno ali frontalno v steno, lahko pa jo mečemo nad glavo v tablo, ki je prav tako namenjena za ta trening.

  2. Dvigovanje žoge – Glede na to, da je žoga težka, jo lahko uporabljamo kot utež pri izvajanju počepov in trebušnjakov.

  3. Kot podloga – Slam ball lahko tudi uporabljamo kot podlago za izvajanje vseh vrst sklec.

Načinov za trening s takšno žogo je brezkončno in ravno zaradi tega idealen dodatek vaši domači telovadnici. Vsekakor priporočamo, da poskusite katero od vaj s slam ball žogami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja